Platform dan Aplikasi

Komuniti Sekolah

Tidak seperti platform tanpa tunai lain di pasaran, e-kupon direka khas untuk komuniti sekolah. Kad pelajar unik yang mesra pelajar akan dikeluarkan terus ke rumah melalui pendaftaran sendiri. Kad pelajar ini dilengkapi dengan ciri keselamatan yang membolehkan kad ini kelihatan menarik sebagai kad pelajar dan sesuai sebagai kad pembayaran untuk pelajar membayar makanan atau buku.

Kad ini juga mempunyai banyak ruang untuk kehadiran sekolah dan integrasi masa depan — contohnya Sistem Perpustakaan. Bagi pentadbir sekolah, mengumpul yuran dan pembayaran hanya dengan satu klik. Sekolah mengakses platform melalui aplikasi web berasaskan awan yang boleh diubah suai dari penyemak imbas web.​

Ibu Bapa dan Pelajar

Sama seperti kebanyakan sistem tanpa tunai, e-kupon mempunyai dompet elektronik yang dipasang pada telefon pintar untuk ibu bapa menyimpan kupon yang dibeli sebagai token pembayaran. Token boleh digunakan sama ada terus dari aplikasi mudah alih untuk pembelian dalam talian atau dipindahkan ke kad pembayaran anak-anak kita. 

Dengan aplikasi mudah alih yang dipasang pada telefon bimbit kita, kita boleh memantau dan mengesan tingkah laku perbelanjaan anak-anak kita dan membimbing mereka untuk berbelanja dengan bijak. Bergantung pada sekolah, ibu bapa dan penjaga juga boleh mengakses aktiviti sekolah peribadi pelajar — contohnya kehadiran. Walau bagaimanapun, menggunakan telefon pintar tidak wajib kerana kupon elektronik ini juga boleh dibeli secara offline di sekolah atau di mana-mana outlet yang menyertai.